Myten om vampyrer

Runt omkring i världen så finns myten om vampyrer. I olika kulturer så pratas det om väsen i olika former med vampyrens egenskaper. Det är legender som gått från generation till generation. Det kan se olika ut i olika kulturer men som oftast så är det en varelse med onaturliga krafter och förmågor som ingen levande person skulle kunna inneha.

Vampyrer förr och nu

Tar vi oss längre fram i tiden så får vi ofta höra att en vampyr behöver dricka blod från en levande människa för att överleva. Den som blir biten blir också vampyr. tack vare filmer och annat så ser vi på dagens vampyrer som medelålders män med en blek hy och något bakåtstruket hår. greve Dracula av Bra Stoker är väl den mest kända vampyren. Denna bild blev på ett sätt en råmodell hur en vampyr bör se ut på film. Idag så ser det annorlunda True Blood är en Amerikansk serie med vampyrtema. Svenska skådespelaren fick en roll i serien 2007.

Vampyrer i populärkulturen

Den filmintresserade vet säker flera filmer på temat vampyrer i olika skepnader. I populärkulturen så är det mörka något som gärna används och vi dras gärna till det mörka och det som kan skrämma oss på något sätt. Även casinobranschen använder sig av detta i vissa spel. Har du ett intresse av spelautomater så prova gärna Immortal Romance slot här. Det är ett spel med temat vampyrer. Det är spelutvecklarna Microgamings som tagit fram denna spelautomat.