Make-up förr och nu

Utbudet av smink och intresset för det växer för varje år som går. Kanske är du en av dem som älskar att piffa upp dig med hjälp av make-up. För att hitta produkter som passar dig, eller nyheter du kanske missat, kolla online.

Make-up förr i tiden

Människor har sedan forntiden använt sig av smink för att förändra sitt utseende. Allt från att sminka sig inför krig till att framhäva skönhet. Det har funnits tider då smink inte ansetts vara anständigt, men sedan 1900-talet har vi använt det igen. Människor använde smink på olika sätt beroende på var i världen de bodde. Egyptierna målade sig svarta runt ögonen medan européer målade ansiktet vitt.

Make-up idag

Vi använder idag främst smink för skönhetens skull. Det finns tusentals produkter ute på marknaden, alla för att förbättra ditt utseende. Idag hittar du produkter i olika färger, för olika hudtyper och för olika ändamål. Även skönhetsbehandlingar har blivit alltmer vanliga. Men tack vare kvaliteten vi har på smink idag är det inte alltid nödvändigt att få professionell hjälp.

Trender inom sminkvärlden kommer och går och ibland kan det vara svårt att hänga med. Det kan vara allt från sotiga ögon till en mer naturell sminkning. Men sminket är helt klart här för att stanna.