Modern mytologi

Vi lever i ett modernt samhälle och många gånger så går livet av sig självt utan att vi tänker på det. Vi kanske inte funderar på mytologi som något som ständigt finns runt omkring oss i både böcker och i olika spel på nätet. Även i våra städer så ser vi olika statyer av Nordiska gudar utan att kanske reflektera på vilka de är.

Spel

Mycket var vi hämtar vår information om olika mytologier har idag flyttats från biblioteken och utbildning till Internet. Här finns mycket att hämta intressant att utforska. Det kan vara allt från specifika sajter om mytologi till mer moderna online spel som hämtat inspiration till sina spelautomater, exempelvis Nordisk Mytologi finns i spel som Legend of Loki, Asgardian Stones, Thunderstruck II och Hall of Gods. Alla spelautomater på olika online casinon.

Böcker

För de som skriver fantasyböcker har hitta något av en guldgruva för sina alster. Några som vi gärna nämner är JRR Tolkien som lånat namn från den Nordiska mytologin. Men också CS Lewis berättelse om Narnia. En av de senare författarna som slagit vakt om den Nordiska Mytologin är Joanne Harris som 2014 fick boken The Gospel Of Loki utgiven, även hennes bok Runemarks ges ut på nytt där man kan följa Odin, Loke och Freja. Tack vare en ny generation som gillar fantasy och som kanske följt serien Games Of Thrones gör att mytologi blir intressant igen och fler vill veta mer om vad som berättats tidigare till stor fördel för den moderna författaren av idag. Att skriva en bok med uråldrig mytologi i modern miljö är något som Josephine Angelini precis har gjort. Det kanske är något som kommer mer och mer.

Filmer

Vi ser många filmer på temat mytologi och vi har hittat filmer som Percy Jackson och kampen om åskviggen, Clash of the Titans och Ring of the Nibelungs för att nämna några. De flesta Amerikanska filmer bygger på den Grekiska Mytologin. När det kommer till Nordisk mytologi så är det inte inte alls lika många, den vi vill nämna är de tre filmerna om Thor, den första och de två andra Ragnarök och The Dark World.